Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης, το Σάββατο 2 Μαΐου μίλησε στα Χανιά για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις επικείμενες Ευρωεκλογές χαρακτηρίζοντας δημοψήφισμα την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και για την χώρα μας.Το μήνυμα των Ευρωεκλογών είναι η ανατροπή των συντηρητικών πολιτικών και η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση απορρίπτοντας τον νεοφιλελευθερισμό για τα αδιέξοδα που δημιούργησε μέσω της οικονομικής κρίσης σε Ευρωπαϊκό, διεθνές και εθνικό επίπεδο..Πρότεινε στους πολίτες να συσπειρωθούν και να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ για να υπάρξουν ξανά πολιτικές με κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη, με έλεγχο και κανόνες στην αγορά, με αρχές, ιδέες και αξίες και με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.Αναφέρθηκε στην πολιτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ. που για πέντε (5) χρόνια έχει φέρει τους Έλληνες πολίτες σε απόγνωση και την χώρα σε αδιέξοδα και στο περιθώριο των Ευρωπαϊκών εξελίξεων, συνεχίζει τον εμπαιγμό των αγροτών με υποσχέσεις και επιταγές χωρίς αντίκρυσμα, διατηρώντας άλυτα τα πολλά και δίκαια αιτήματα των αγροτών και γι αυτό οι αγρότες της Κρήτης βρίσκονται ξανά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.Η εγκατάλειψη της υπαίθρου, η ανάλγητη, σκληρή και αντιλαϊκή εισοδηματική πολιτική για εργαζόμενους, μισθωτούς, συνταξιούχους, ή έξαρση της ακρίβειας, η ανασφάλεια των πολιτών, η αδιαφάνεια, η διαφθορά και τα σκάνδαλα, είναι τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν την πολιτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ. στο σύνολό της.Αυτή η πολιτική δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχισθεί, δεν πάει άλλο. Έχουμε χρέος να αποκαλύψουμε αυτήν την πολιτική και να ανατρέψουμε την Κυβέρνηση της Ν.Δ. που εφαρμόζει αυτήν την πολιτική. Οι Ευρωεκλογές στις 7 Ιουνίου είναι η αρχή ανατροπής αυτής της πολιτικής και της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Σοφία Γιαννακά: Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας

Η Βουλευτής του Νομού μας, Σοφία Γιαννακά, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, βάσει του σχετικού Ψηφίσματος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας.Στην αναφορά παρατίθενται επιγραμματικά τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Νοσοκομεία του Νομού μας.
Πιο συγκεκριμένα :
-ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
-Καθυστέρηση λειτουργίας ΜΕΘ από 10ετίας-Οριακή λειτουργία τμημάτων (Αναισθησιολογικό, Καρδιολογικό, Παθολογικό, Παιδιατρικό)--Παντελής έλλειψη ορισμένων ειδικοτήτων (νευροχειρουργός, γαστρεντερολόγος, ενδοκρινολόγος, δερματολόγος, οφθαλμίατρος)
-Έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
-Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου λειτουργεί ήδη πλημμελώς και τις περισσότερες μέρες του μήνα επικινδύνως.
-Μη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής από έτους
-Μη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής
.-Έλλειψη Αξονικού Τομογράφου
-Οριακή λειτουργία όλων των Κλινικών
Στην αναφορά γίνεται ακόμη λόγος για την υποτυπώδη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Νομού, τα οποία αδυνατούν να παρέχουν την προβλεπόμενη πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ συμπεριλαμβάνεται αίτημα για ανεξαρτητοποίηση του ΕΚΑΒ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας για την εύρυθμη λειτουργία του.