Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ σας προσκαλεῖ στήν ἑορταστική ἐκδήλωση που διοργανώνει ἡ Σχολή Βυζαντινῆς Μουσικῆς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως «ΔΑΥΪΔ Ο ΨΑΛΜΩΔΟΣ», μέ ἀφορμή τήν λήξη τῶν μαθημάτων τοῦ σχολικοῦ ἔτους 2008-2009.
Ἡ ἐκδήλωση θά πραγματοποιηθεῖ στό Παπαστράτειο Μέγαρο Ἀγρινίου τήν Κυριακή 21 Ἰουνίου 2009 καί ὥρα 20:00 μ.μ. καί θά περιλαμβάνει ἐκκλησιαστικούς ὕμνους καί τραγούδια ἀπό τή χορωδία τῶν μαθητῶν τῆς Σχολῆς.
Τήν ἐκδήλωση θά κλείσει ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμᾶς, ὁ ὁποῖος θά κάνει καί τήν ἀπονομή τῶν πτυχίων καί τῶν διπλωμάτων στούς ἀποφοιτήσαντες μαθητές.

Συνέδριο στο Μεσολόγγι με την ευκαιρία των 150 χρόνων από τη γέννηση του Κωστή Παλαμά, από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία

Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε), υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας και σε συνεργασία με το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνει επιστημονικό συνέδριο στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου με την ευκαιρία των 150 χρόνων από τη γέννηση του Κωστή Παλαμά με θέμα : «Ο Κωστής Παλαμάς σήμερα. 150 χρόνια από τη γέννηση του».Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας την 19 και 20 Ιουνίου 2009 (έναρξη Παρασκευή 19/6 από ώρας 18.00 έως 21.00 και Σάββατο 20/6 από ώρας 09.00 έως 13.00 το πρωί και 17.30 έως 21.00 το βράδυ). Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 28 εισηγήσεις πανεπιστημιακών από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων και άλλων ειδικών. Με τις εισηγήσεις αυτές θα επιχειρηθεί να φωτιστούν πλευρές του παλαμικού έργου και η θέση του σήμερα. Το συνέδριο θα κλείσει με σύντομο θεατρικό δρώμενο για τον Παλαμά, του Ιδρύματος Τάκη Σινόπουλου και με την επιμέλεια του ποιητή κ. Κουτσουρέλη.
Για το Δ. Σ. Ο Πρόεδρος: Παναγιώτης Ι. Κοντός
Ο Γενικός Γραμματέας: Γιάννης Β. Καρύτσας