Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

Αραβικά κεφάλαια από το Κατάρ για σταθμό φυσικού αερίου στoν Αστακό.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική γραμματεία Επικοινωνίας, ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Κατάρ και Υπουργό Ενέργειας, Abdullah bin Hamad Al Attiyah, για την υλοποίηση σημαντικής επένδυσης στην ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Αστακού, σε συνέχεια της επίσκεψης στο Κατάρ του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη. Η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, με την παράλληλη εφαρμογή πρωτοποριακής τεχνολογίας για την συλλογή και αξιοποίηση των αερίων καύσης για την παραγωγή βιομάζας.
Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 7 Μαρτίου 2010
Ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Κατάρ και Υπουργό Ενέργειας, Abdullah bin Hamad Al Attiyah, για την υλοποίηση σημαντικής επένδυσης στην ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Αστακού, σε συνέχεια της επίσκεψης στο Κατάρ του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συμφωνήθηκε η αμοιβαία στήριξη των δύο Κυβερνήσεων ενόψει της έναρξης διαδικασίας αδειοδότησης του έργου, υπό την επίβλεψη της αρμοδίας Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη.
Διευκρινίστηκε ακόμη, ότι θα υπάρξει σύντομα ανταλλαγή επισκέψεων σε υψηλό πολιτικό επίπεδο. Η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, με την παράλληλη εφαρμογή πρωτοποριακής τεχνολογίας για την συλλογή και αξιοποίηση των αερίων καύσης για την παραγωγή βιομάζας.
Όταν υλοποιηθεί η επένδυση, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική στην κατεύθυνση της εξασφάλισης της ενεργειακής επάρκειας της χώρας μέσω της δημιουργίας ενός σημαντικού ενεργειακού κόμβου στην ελληνική επικράτεια, με την παράλληλη προώθηση νέας, «πράσινης» τεχνολογίας.
Τέλος, διαπιστώθηκε ότι μια τέτοια συνεργασία είναι αμοιβαία επωφελής, καθώς για την Ελλάδα προκύπτει σημαντικό οικονομικό, αναπτυξιακό και ενεργειακό όφελος, ενώ το Κατάρ, ως εξαιρετικά σημαντικός παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου παγκοσμίως, εξασφαλίζει ένα σημαντικό σημείο εισόδου σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
http://www.ana.gr/
ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΓΡΑΦΟΥΝ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΒΗΜΑ»
Επένδυση από το Κατάρ στον Αστακό

ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει έλθει σε τελική συμφωνία και θα ανακοινώσει μάλλον σήμερα επένδυση 10 δισ. ευρώ από το Εμιράτο του Κατάρ στο λιμάνι του Αστακού. Οι Αραβες θα αναλάβουν την αναδιοργάνωση των εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμανιού και θα προχωρήσουν στη χρηματοδότηση έργων που θα ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.
Αρχική πηγή: http://arxaia-mitropolis.blogspot.com/
Πηγή: http://www.tovima.gr/
troktiko
Ένα βήμα πιο κοντά στον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Αστακό
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΜΠΟΥΚΗΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ. Ο Χάρης Παμπούκης, Υπουργός Επικρατείας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Κατάρ και Υπουργό Ενέργειας, Abdullah bin Hamad Al Attiyah, για την εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, στη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Αστακού... ...καθώς και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο.Με το έργο αυτό το Κατάρ, εξασφαλίζει ένα σημαντικό σημείο εισόδου σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/
ΠΡΕΖΑ TV

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ!!!
ΑΝΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΉΓΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ....ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ;;;;;
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει έλθει σε τελική συμφωνία και θα ανακοινώσει μάλλον σήμερα επένδυση 10 δισ. ευρώ από το Εμιράτο του Κατάρ στο λιμάνι του Αστακού. Οι Άραβες θα αναλάβουν την αναδιοργάνωση των εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμανιού και θα προχωρήσουν στη χρηματοδότηση έργων που θα ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.
Πηγή: http://prezatv.blogspot.com/

Παναιτωλικός: Νίκη με 2-1 στο Αγρίνιο επί του Εθνικού Αστέρα.


Με δύο γκολ στα πρώτα λεπτά κάθε ημιχρόνου ο Παναιτωλικός κέρδισε με 2-1 τον Εθνικό Αστέρα και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς τα playoff. Ο Μπαικαρά στο 1’ και Ζουρούδης στο 48' οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ ο Γκουεί στο 93’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Η ομάδα του Γιάννη Νταλακούρα μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε με το ξεκίνημα του αγώνα να προηγηθεί με το πλασέ του Μπαικαρά που σκόραρε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική.
Ο Εθνικός Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Καγκιούζη και τον Τζημόπουλο αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Παναιτωλικό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ 1-0.
Στην επανάληψη στο 47’ οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού είδαν τον Μπαικαρά να αποχωρεί εξαιτίας ενός τραυματισμού και στην επόμενη φάση τον Ζουρούδη να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του και να δίνει σκορ ασφαλείας στα «καναρίνια», κάνοντας το καλύτερο δώρο στον ευατό του καθώς το Σάββατο συμπλήρωσε το 32ο έτος της ηλικίας του.
Το 2-0 έριξε την ψυχολογία των παικτών του Εθνικού Αστέρα που όσο και αν προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα ενώ ανασταλτικός παράγοντας σε αυτό ήταν και η αποβολή στο 75’ του Χωριανόπουλου. Ο Γκουεί απλά στο 93' μείωσε το σκορ σε 2-1 και ο Παναιτωλικός σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του που τον κράτησε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς έναντι 34 του έκτου πλέον Πανσερραικού ενώ στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού περνούν και οι τρεις αναγκαστικές αλλαγές για τα «καναρίνια».
ΓΚΟΛ: 1-0 (1’ Μπαικαρά–σουτ), 2-0 (48’ Ζουρούδης–σουτ), 2-1 (93' Γκουεί-σουτ)
Παναιτωλικός: Πονηρός, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Στόρμπαεκ, Παλαιολόγος, Δέντσας (83’ λ.τ Χάντζιτς), Δημούτσος, Μουμίν, Μπαικαρά (47’ λ.τ Μόρετς), Βούκοβιτς (59’ λ.τ Μπελεβώνης), Ζουρούδης.
Προπονητής: Γιάννης Νταλακούρας

Εθνικός Αστέρας: Γκίτκος, Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Πασάς (59’ Τσάτσος), Τζορμπατζάκης, Τζημόπουλος (61’ Φαμπίνιο) , Καγκιούζης (35’ Γκουεί), Λουάμο, Μπενίσκος.
Προπονητής: Αντώνης Μανίκας
Πηγή: http://olatagoal.blogspot.com/
Πηγή: http://xiromeronews.blogspot.com/