Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος ζήτησε ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων και τοπικών αρχών, για τη λήψη μέτρων εν’ όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.


Την έγκαιρη ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων και τοπικών αρχών, για τη λήψη σειράς προληπτικών μέτρων εν’ όψει της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου (1 Μαΐου) ζήτησε σήμερα (Δευτέρα 12 Απριλίου 2010) ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου.
Στην ομιλία του ο κ. Σώκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη καθαρισμού και φύλαξης των περιαστικών δασών και αλσυλίων ώστε να μην δημιουργηθούν σημεία επικύνδυνα εξ’ αιτίας της αδράνειας, γιατί όπως υπογράμμισε η εγκατάλειψη και η μη προστασία δασικών περιοχών είναι ο καλύτερος σύμμαχος των εμπρηστών.
Μάλιστα, όπως είπε, και φέτος με αποφάσεις του θα απαγορευθεί η είσοδος στα περιαστικά άλση κατά τις ημέρες και ώρες που θα είναι επικίνδυνες για την ανάφλεξη πυρκαγιών. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε από τον Νομάρχη, στη καλύτερη δυνατή συνεργασία των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για την αποφυγή εμπρησμών, κάτι που την περσινή χρονιά έγινε πραγματικότητα και δεν υπήρξαν πολλές και μεγάλες πυρκαγιές στην Αιτωλοακαρνανία.
Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας χαρακτήρισε αισιόδοξο το γεγονός ότι ήδη έχουν προσληφθεί και είναι στις θέσεις τους οι εποχιακοί δασοπυροσβέστες, καθώς και το γεγονός, ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπάγεται πλέον στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πράγμα που σημαίνει καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών (Πυροσβεστική, Αστυνομία κ.λ.π.) και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Σε ότι αφορά την αεροπροστασία ο κ. Σώκος επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί και μάλιστα με πιο σύγχρονα αεροπορικά πυροσβεστικά μέσα, μιας και οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι, λόγω παλαιότητας, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα ΓΚΡΟΥΜΑΝ και ΠΕΤΖΕΤΕΛ, μπορεί να αποσυρθούν.
Ειδική αναφορά έκαμε ο κ. Σώκος στο θέμα της ευαισθητοποίησης των πολιτών.
«Θέλω να παρακαλέσω τους πολίτες να γίνουν όλοι εθελοντές στην προσπάθεια φύλαξης των δασών και της αποφυγής των πυρκαγιών. Πρέπει να απομονωθούν από τους ίδιους τους πολίτες εκείνοι, οι ελάχιστοι, που λειτουργούν ενάντια στη σημασία του δάσους που είναι πηγή ζωής για όλους. Αν ο πολίτης δεν βοηθήσει, κανένα μέσο, καμία υπηρεσία δεν είναι αρκετή. Έχω την πεποίθηση ότι και φέτος το αξιόλογο εθελοντικό κίνημα που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας θα βοηθήσει έτσι ώστε να έχουμε μια ήπια χρονιά με καλά αποτελέσματα και να περιορίσουμε τις πυρκαγιές στο νομό μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σώκος.

Αρχίζει από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ.


Από σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή, 14 Μαΐου, θα μπορούν 200.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του Οργανισμού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα.
http://inagrinio.blogspot.com/

Το Forum Ανάπτυξης 2010 διοργανώνει Ημερίδα, στο Αγρίνιο, με θέμα «Ο Καλλικράτης στο Δυτικό Άξονα – Αναπτυξιακές προοπτικές χωρίς σύνορα».


Το πολυσυνέδριο Forum Ανάπτυξης 2010 ξεκινά τις φετινές του εκδηλώσεις με την διοργάνωση της Ημερίδας Αιτωλοακαρνανίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο, την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης), με θέμα «Ο Καλλικράτης στο Δυτικό Άξονα – Αναπτυξιακές προοπτικές χωρίς σύνορα».
Στην επιλογή του φετινού θέματος των Hμερίδων του Forum Ανάπτυξης, ελήφθη υπόψη η τρέχουσα επικαιρότητα που δημιούργησε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας με το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Παράλληλα όμως αποτελεί και συνέχεια των πολύχρονων πρωτοβουλιών του Forum Ανάπτυξης για τη διαμόρφωση κοινών αναπτυξιακών στόχων και την επίτευξη συνεργασιών στη Δυτική Ελλάδα, πάνω σε θέματα διαπεριφερειακού ενδιαφέροντος.
Εισηγητές στην ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας του Forum Ανάπτυξης 2010 θα είναι οι κ.κ.: Τάσος Αποστολόπουλος, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Δημήτρης Σταμάτης, Βουλευτής Αιτ/νίας, Τομεάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης ΝΔ, Κωνσταντίνος Αντζουλάτος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, Γεώργιος Καραμπάτος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση στα πλαίσια των παρεμβάσεων που θα κάνουν εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Νίκος Κανής, Εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Μαχητής».
Την διοργάνωση της Ημερίδας Αιτωλοακαρνανίας του Forum Ανάπτυξης 2010, έχει η «ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΕ» και η εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.
Κεντρικός χορηγός της Ημερίδας είναι ο ΟΤΕ, ενώ χορηγοί είναι οι εταιρείες ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., ΕΣΠΑ-Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή ΠΔE και η ΛΟΥΞ ΑΒΕΕ. Xορηγός επικοινωνίας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΧΕΛΩΟΣ TV.
Οι εργασίες της Ημερίδας θα μεταδοθούν ζωντανά στο διαδίκτυο από την ιστοσελίδα του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ http://www.forumanaptixis.gr/, με την τεχνική υποστήριξη που θα παρέχει η εταιρεία διαδικτυακών εφαρμογών Uin.gr, μια καινοτομία που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πολυσυνέδριο της Πάτρας το Νοέμβριο του 2009.
Να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες των εκπροσώπων φορέων και όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ημερίδας Αιτωλοακαρνανίας από την Αχαΐα, οι διοργανωτές σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο PELOPONNES TRAVEL διαθέτουν λεωφορείο που θα αναχωρήσει την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 4:00 μ.μ. από το πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου Α’. Δηλώσεις συμμετοχής στο 2610-240720, κα. Βέρρα.
http://xiromeronews.blogspot.com/