Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ξεκινά ο πρώτος κύκλος επιμορφωτικών προγραμμάτων από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ).

Ξεκινά ο πρώτος κύκλος επιμορφωτικών προγραμμάτων διάρκειας περίπου 3000 ωρών, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς του Νομού.
Τα επιμορφωτικά προγράμματα, ανά θεματική ενότητα, για το Α΄ εξάμηνο του 2010, έχουν ως εξής:
Προγράμματα για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ): Λογοθεραπείας, Μουσικοθεραπείας, Ζωγραφικής, Εργοθεραπείας, Θεατρικού Παιχνιδιού, κατόπιν συνεργασίας με τους φορείς και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, όπως «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» σε ΑΓΡΙΝΙΟ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΚΔΑΠΜΕΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΚΕΚΥΚ-ΑΜΕΑ, ΞΕΝΩΝΑΣ «ΓΕΦΥΡΑ» ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΞΕΝΩΝΑΣ «ΑΡΓΩ» ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΕΛΕΠΑΠ, «ΑΛΚΥΟΝΗ», ΚΔΑΠΜΕΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΞΕΝΩΝΑΣ ΙΡΙΔΑ. Πρόκειται για 15 τμήματα διάρκειας περίπου 700 ωρών.
Πολιτιστικά προγράμματα: Θεάτρου, παραδοσιακών χορών, Εκμάθησης μουσικών οργάνων, Αγιογραφίας, Χαρακτικής και Ζωγραφικής, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς και τους Δήμους Αγρινίου, Ανακτορίου, Αιτωλικού, Φυτειών, Αμφιλοχίας, Αγγελοκάστρου, Θεστιέων, Αντιρρίου, Αρακύνθου, Ινάχου, Ναυπάκτου, Θέρμου. Πρόκειται για 28 τμήματα διάρκειας περίπου 1900 ωρών.
Προγράμματα Οικονομίας– Επιχειρηματικότητας: Κοπτική-Ραπτική, Κέντημα Μηχανής, Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, Μηχανολογία Αυτοκινήτων, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους Συλλόγους Παρακαμπυλίων (Αγίου Βλασίου), Αστακού, Θεστιαίων Αμφιλοχίας και Ανακτορίου. Πρόκειται για 7 τμήματα διάρκειας περίπου 400 ωρών.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας στοχεύει στην ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση της ΝΕΛΕ, στον εμπλουτισμό της επιμορφωτικής της δραστηριότητας στον τομέα της επιχειρηματικότητας και τη σχέση της με την τοπική πολιτιστική παράδοση και τα προϊόντα της περιοχής, καθώς και στην κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των Δήμων και των φορέων που δραστηριοποιούνται στο Νομό.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΝΕΛΕ στο Μεσολόγγι, στα τηλέφωνα 2631025561 & 22180, στο ΚΛΕ Αγρινίου 2641059231 και στο ΚΛΕ Αμφιλοχίας 2642023797.
Τα προγράμματα της ΝΕΛΕ υλοποιούνται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: